facebook-vidilit-7-5-mln-dolariv-na-vivchennya-etiki-shtuchnogo-intelektu

Facebook виділить 7,5 млн доларів на вивчення етики штучного інтелекту

 • 9491 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Американська корпорація Facebook уклала з Мюнхенським технічним університетом угоду про співпрацю в галузі вивчення етичних проблем, що виникають в ході застосування технологій штучного інтелекту (ШІ). Як інформувала в неділю на своєму сайті Facebook, сторони засновують Інститут етики ШІ, роботу якого американці профінансують в розмірі 7,5 млн доларів протягом найближчих п'яти років. Про це повідомляє УНН із посиланням на ТАСС.

"Сьогодні Facebook оголошує про партнерство з Мюнхенським технічним університетом з метою підтримки створення незалежного центру дослідження етики ШІ. Інститут етики штучного інтелекту, який буде підтриманий початковим грантом Facebook в 7,5 млн доларів на термін п'ять років, допоможе просунутися вперед у сфері вивчення етики нових технологій і буде досліджувати фундаментальні проблеми, що зачіпають застосування і вплив ШІ", - зазначив директор управління прикладного машинного навчання Facebook Хоакін Кінёнеро Кандела.

Він пояснив, що ШІ є базою практично для всього, чим займається американський оператор однієї з найпопулярніших у світі соціальних мереж. "Однак при всьому величезному потенціалі ШІ являє собою складні проблеми, які індустрія IT не може вирішити самотужки, тому незалежний академічний вклад інституту зіграє найважливішу роль в поглибленні знань в області етичних аспектів даних тем", - зауважив Кандела. Він нагадав, що Facebook є одним із засновників Товариства зі штучного інтелекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На аукціоні Christie's вперше продали картину, створену штучним інтелектом

Некомерційна організація "Партнерство зі штучного інтелекту", яка була створена компаніями Amazon, Google, Facebook, IBM і Microsoft у 2016 році, розробляє етичні рекомендації для досліджень в області штучного інтелекту, включаючи гарантії того, що дослідження не порушать міжнародні конвенції або права людини.

Організація об'єднала академічні, дослідницькі, громадські організації, компанії, які розробляють і використовують технології ШІ, а також інші об'єднання, які вивчають вплив ШІ на різні сфери. Партнерство було створено для вивчення і визначення кращих методик використання технологій ШІ, поліпшення їх розуміння в суспільстві, надання відкритих майданчиків для дискусій на цю тему, а також для вивчення впливу технологій ШІ на людей і суспільство в цілому.

Нагадаємо, винахідник розповів, коли може бути створений повноцінний штучний інтелект.

Українські Національні Новини

Новини Світу