facebook-zablokuvav-storinku-rabinovicha-zhurnalist-povyazuye-tse-z-politichnimi-upodobannyami-moderatoriv

Facebook заблокував сторінку Рабіновича: журналіст пов'язує це з політичними уподобаннями модераторів

 • 11848 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Сьогодні, напередодні місцевих виборів, соціальна мережа Facebook (Україна) в черговий раз заблокувала акаунт народного депутата, співголову партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" Вадима Рабіновича. Офіційна причина - публікація політика нібито порушує правила Співтовариства. Про це написав заслужений журналіст України Володимир Кацман на своїй сторінці в Facebook.

Ситуація видається вкрай парадоксальною, вважає журналіст, оскільки публікація, через яку опозиційний політик не може ні писати, ні коментувати пости - це фотографії націоналістів, представників вкрай радикальних сил, які підозрюються в тому, що 27 серпня 2020 року на трасі під Харковом розстріляли автобус і по-звірячому побили його пасажирів - членів організації "Патріоти - За життя".

За його словами, цікаво й інше: опротестувати рішення про блокування облікового запису не вдалося - "з технічних причин" сервіс не міг прийняти заявку.

"Що це - збіг чи для модераторів українського Facebook розстріл автобуса, звірячі побиття, підпали офісів політичних партій, націоналістичне свавілля на вулицях - це норма, а публікація списків цих "героїв", щодо яких порушені кримінальні справи і винесено навіть судовий вирок, - це "порушення правил конфіденційності" і блокування?" - задався питанням журналіст.

Він припустив, що адміни українського Facebook не знають, що напад на людей під Харковом отримав величезний резонанс не тільки в українському, а й світовому співтоваристві.

"В іншому випадку блокування сторінки Вадима Рабіновича можна розцінювати як сплановану акцію, спрямовану особисто проти нього і політичної сили"ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" акурат за чотири тижні до виборів", - резюмував Володимир Кацман.

Українські Національні Новини

Політика