facebook-zaboroniv-stvorennya-novikh-podiy-bilya-klyuchovikh-mists-inavguratsiyi-baydena

Facebook заборонив створення нових подій біля ключових місць інавгурації Байдена

 • 11614 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Facebook почав блокувати створення будь-яких нових подій у безпосередній близькості від таких місць, як Білий дім і Капітолій у Вашингтоні, через інавгурацію 20 січня обраного президента Джозефа Байдена. Про це пише агентство Reuters, передає УНН.

"Facebook Inc заявила у п'ятницю, що блокує створення будь-яких нових подій у Facebook у безпосередній близькості від таких місць, як Білий дім і Капітолій у Вашингтоні, а також біля будівлі Капітолію штату, до дня інавгурації 20 січня", - йдеться у повідомленні.

У п'ятницю у блозі компанія також повідомила, що проведе огляд всіх подій Facebook, пов'язаних з інавгурацією, і скасує заходи, що порушують її правила.

Повідомляється, що цей крок послідував через насильство у Вашингтоні, округ Колумбія, у минулу середу, коли прихильники президента США Дональда Трампа штурмом взяли Капітолій після кількох тижнів посиленої агресивної риторики, що скеровувалась через соціальні мережі.

Також ФБР попередило про плановані збройні протести у Вашингтоні і столицях всіх 50 штатів напередодні 20 січня.

"Facebook також заявив, що вводить деякі інші обмеження, такі як блокування певних облікових записів при створенні відео в реальному часі, створенні подій або виконанні функцій адміністратора сторінки або групи, "на підставі таких сигналів, як повторювані порушення наших політик", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, близько 25 тисяч військовослужбовців Національної гвардії США перекинуть до Вашингтона для забезпечення безпеки на інавгурації обраного президента Джозефа Байдена.

Як повідомлялося раніше в УНН, група прихильників чинного президента США Дональда Трампа 6 січня після мітингу у Вашингтоні увірвалася до будівлі Капітолію, де у цей час проходила спільна сесія палат Конгресу США. Вони повинні були затвердити перемогу демократа Джо Байдена на виборах президента. У засіданні було оголошено перерву, поліція Капітолію евакуювали членів Конгресу з будівлі. У результаті протистоянні п'ятеро людей загинули.

Згодом було ініційовано проведення другого процесу імпічменту проти поки діючого президента Дональда Трампа. Також соцмережі, якими користувався Трамп, такі як Facebook, Instagram та Twitter - було заблоковано.

Сьогодні стало відомо, що Facebook та Instagram відновили сторінки Трампа, хоча раніше глава компанії Facebook Марк Цукерберг заявляв, що блокування цих соцмереж буде до кінця його президентства.

Українські Національні Новини

Новини Світу