fao-chvert-naselennya-yevropi-strazhdaye-vid-ozhirinnya-a-2-vid-nedoyidannya

ФАО: чверть населення Європи страждає від ожиріння, а 2% – від недоїдання

 • 10448 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Чверть дорослого населення Європи страждає від ожиріння, а близько 2% від загальної чисельності населення - від недоїдання. Про це заявила Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО), передає УНН.

За даними ФАО, мільйони людей в Європі та Центральній Азії страждають від нестачі мікронутрієнтів (вітамінів) - зокрема схильні до анемії, - і близько 200 млн осіб, що складає чверть дорослого населення регіону, страждають від ожиріння. При цьому, в організації уточнили, що в цілому регіон перебуває у кращому становищі в плані продовольчої безпеки, оскільки лише близько 2% населення страждає від недоїдання, тоді як у середньому по світу цей показник становить 9%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН: понад 670 млн людей страждають на ожиріння

Комітет із всесвітньої продовольчої безпеки у даний час починає всеосяжний політичний процес, який призведе до розробки у 2020 році Добровільних керівних принципів з продовольчих систем і харчування. У ході засідань на поточному тижні буде зібрана інформація, коментарі та пропозиції про те, як найкращим чином узгодити керівні принципи з регіональними та національними пріоритетами та потребами.

Підсумки наради допоможуть в розробці Добровільних керівних принципів, результатом яких стане прийняття цих принципів на сорок сьомий пленарній сесії Комітету з всесвітньої продовольчої безпеки в жовтні 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожна дев'ята людина у світі страждає від голоду - ООН

Нагадаємо, неповноцінне харчування викликає найбільшу кількість смертей у всьому світі. Більше, ніж куріння, високий тиск і будь-який інший фактор ризику.

Українські Національні Новини

Суспільство