farmak-planuye-za-tri-roki-narostiti-eksport-do-rf-u-pivtora-razi-zmi

"Фармак" планує за три роки наростити експорт до РФ у півтора рази - ЗМІ

 • 15433 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. "Фармак" планує за 3 роки наростити експорт в Російську Федерацію в півтора рази. Відповідні дані містяться в звіті компанії, підготовленому для акціонерів і кредиторів. Як випливає з документа, Росія є найбільш швидкозростаючим ринком збуту продукції української фармацевтичної компанії, повідомляє " Капітал ", передає УНН.

У 2017 році "Фармак" збільшив експорт ліків на 31%. У грошовому відношенні зростання експорту в минулому році склав більше 70 мільйонів доларів. За результатами 2017 року структурі зарубіжних продажів домінували Польща, Узбекистан і Росія. Зокрема, експорт до Польщі становив 28,3% загального обсягу експорту ПАТ "Фармак", в Узбекистан - 20,9%, в Росії - 16,7%.

У компанії прогнозують зростання обсягів експорту на 33% в поточному році в порівнянні з попереднім. Зростання зарубіжних поставок в 2018 році очікується за рахунок збільшення експорту в Російську Федерацію. Питома вага цієї країни в структурі експорту ПАТ "Фармак" складе 18,6%, збільшившись майже на 2 процентних пункту в порівнянні з 2017 роком і на 7 процентних пунктів, або в півтора рази, - у порівнянні з 2016 роком. Частка Польщі скоротиться на 2,8% - до 25,5% у порівнянні з минулим роком, і на 7,8% - в порівнянні з позаминулим роком.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції, в столиці РФ Москві функціонує представництво ПАТ "Фармак".

На офіційному сайті компанії зазначається, що чисельність персоналу російського представництва становить 76 осіб.

Як вказується в Реєстрі Мін'юсту, кінцевим бенефіціаром ПАТ "Фармак" є Філя Жебровська. У звіті ПАТ "Фармак" уточнюється, що пані Жебровська володіє 80% акцій підприємства. У той же час, за інформацією німецького видання Deutsche Welle, другий за величиною пакет акцій - близько 10%, належить Павлу Жебрівському, брату Філі Жебровської, аудитору НАБУ і екс-голові Донецької ОДА.

Як зазначає Deutsche Welle, згідно з деклараціями Жебрівського, він отримує від кіпрської компанії FI & P. ​​Holdings limited, що володіє групою "Фармак", близько 1,5 млн грн дивідендів на рік. Видання також припускає, що що фінансові інтереси екс-губернатора в групі "Фармак" значно ширше, ніж формально має простий акціонер з 10% пакетом акцій.

Українські Національні Новини

Економіка