fbu-diskvalifikuvala-trenera-ta-menedzhera-cherez-perekhid-vikhrista-v-profesionali

ФБУ дискваліфікувала тренера та менеджера через перехід Вихриста в професіонали

 • 16204 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Менеджер Віктора Вихрист – Андрій Котельник розповів про ситуацію, яка склалася між його підопічним та Федерацією боксу України після переходу Вихриста в професіонали, передає УНН з посиланням на сайт братів Кличко.

Після підписання Віктором Вихристом контракту з німецькою промоутерською компанією, ФБУ на три роки дискваліфікувала особистого тренера Віктора - Олександра Ляхова та менеджера Андрія Котельника.

За словами Андрія, підписання контракту з EC Boxing Promotion було особистим рішенням Вихриста.

"Дуже непростим рішенням. Тому що у Віктора була мрія потрапити на Олімпійські ігри і завоювати в Токіо олімпійську медаль. Пропозиція від EC Boxing Promotion надійшла кілька місяців тому. Ми літали в Німеччину, дивилися інфраструктуру компанії. Спочатку мова йшла про підписання контракту після Олімпіади. Але далі обставини змінилися. Першим номером збірної України став Цотне Рогава, а олімпійські перспективи Віктора залишалися невизначеними. У цій ситуації і було прийнято рішення підписати контракт з EC Boxing Promotion, пропозиція якої була конкретною", - розпочав Котельник.

Позицію ФБУ Котельник називає популістською. Уточнює, що до федерації у боксерській громадськості є багато питань. Перш за все - фінансових.

"Керівництво ФБУ на чолі з Володимиром Продивусом ніяк не можуть позбутися від спадщини Радянського Союзу – "совка". Свою "совковість" федерація демонструє з лякаючою регулярністю. Це і ганебне розставання з багаторічним тренером національної збірної Дмитро Сосновським, тренер Юрієм Шевчуком, тренером молодіжної збірної Олегом Малованюком. Це і безпідставне бажання контролювати професійний бокс в Україні. Це і історія з дискваліфікацією Олександра Ляхова. Начебто він приймав рішення про перехід Вихрист в професіонали! Тренер залишається працювати в Україні, займається вихованням молодих спортсменів. Схаменіться! У нас тренери працюють за копійки, їм потрібно годувати свої родини. Навіщо таке виключно показове покарання?!", зауважив менеджер.

"Що стосується мене, то взагалі не зрозуміло, на якій підставі ФБУ може приймати такі рішення. І чому нас з Олександром Ляховим не запросили на це засідання? Була б можливість задати питання, подивитися нам в очі. Тепер я з юристами готую позов до суду на федерацію. Вважаю, що зараз в ФБУ працюють популісти і дилетанти. І їх час роботи підходить до свого логічного завершення", - наголосив Котельник.

Відзначимо, що Ляхова відсторонена від усіх видів діяльності в національних змаганнях будь-якого віку, Котельник - від усіх офіційних заходів під егідою ФБУ.

Нагадаємо, що Вихрист у першому професійному бою здобув виграш за 43 секунди.

Українські Національні Новини

Спорт