federalna-politsiya-braziliyi-rozpochala-rozsliduvannya-schodo-bolsonaru

Федеральна поліція Бразилії розпочала розслідування щодо Болсонару

 • 13308 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. На прохання Верховного суду федеральна поліція Бразилії офіційно розпочала розслідування щодо президента Жаїра Болсонару, пов'язаного з імовірними порушеннями у придбанні індійської вакцини, і тепер може допитати його. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Президента звинувачують у порушеннях, пов'язаних із контрактом на 1,6 мільярда реалів (316 мільйонів доларів), підписаним у лютому на 20 мільйонів доз із бразильським посередником виробника вакцин Bharat Biotech.

Комісія бразильського Сенату, яка розслідує порядок обробки пандемії адміністрацією, посилається на підозри у завищенні цін та корупції, пов'язаних з контрактом. Деякі сенатори стверджують, що Болсонаро не відразу розглядав звинувачення у неправомірних діях, коли його попереджали.

Після того, як повідомлення про порушення стали публічними, уряд призупинив дію контракту.

Скандал пошкодив позицію Болсонару на виборчих дільницях. Багато людей засмучені його поводженням із другим у світі смертельним спалахом коронавірусу, звинуваченнями у корупції вакцин та зростанням цін на паливо, електроенергію та продукти харчування.

Бразильські федеральні прокурори та Генеральний контролер (CGU) також окремо розслідують передбачувані порушення угоди. Болсонару заперечив будь-які протиправні дії.

Українські Національні Новини

Новини Світу