fedorov-anonsuvav-audit-i-reformu-derzhspetszvyazku

Федоров анонсував аудит і реформу Держспецзв'язку

 • 14749 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. У Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України проведуть аудит, після чого буде запропоновано алгоритм реформування структури. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Коли ми почали розбиратися, як влаштовано нашу державу в цифровій сфері, найчастіше чув, що пам'ятник можна отримати за реформування Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (так званий Держспецзв'язок/ ДССЗЗІ). На вихідних рішенням Кабміну звільнили главу цього органу", - зазначив він.

За його словами, якщо описати цей орган 4 словами, то це - "неефективність, непрофесіоналізм, бюрократизм, корупція". "Причому корупцію сміливо можна поставити на перше місце. Коротко про орган: до 7500 співробітників тільки в самій організації, в підприємствах, гадаю, ще кілька десятків тисяч; 24 територіальних органи; 92 (!!!!) функції; різноманітні ролі: від регулятора до оператора телерадіомовлення; близько 4 млрд бюджет. Де, звичайно ж, закупівлі проходять за прихованою процедурою", - відзначив віце-прем'єр.

"Зовсім скоро почнемо аудит структури і запропонуємо алгоритм реформування. Наше міністерство буде формувати політику розвитку відповідних сфер, і ми вже сьогодні беремо на контроль весь шлях трансформації", - заявив Федоров.

Нагадаємо, Кабмін звільнив голову Держспецзв'язку.

Українські Національні Новини

Політика