fedorov-pro-vidnovlennia-dniprohes-roboty-mozhut-rozpochatys-u-travni

Федоров про відновлення ДніпроГЕС: роботи можуть розпочатись у травні

 • 22977 переглядiв

Роботи з відновлення Дніпровської ГЕС, пошкодженої російськими ракетними ударами, можуть розпочатися вже у травні, наразі триває розчищення завалів.

Роботи із відновлення пошкодженої через російські удари ДніпроГЕС можуть розпочатися вже в травні. Наразі триває розбір завалів після ракетних ударів росіян. Про це розповів голова Запорізької ОВА Іван Федоров у четвер в ефірі телемарафону, передає УНН

"Наразі продовжується розбір завалів, руйнувань. Це те, що ворог завдав своїми 20 ракетними обстрілами з початку нового року на території Дніпровської ГЕС", - розповів Федоров. 

Також, за його словами, паралельно працюють команди по двох напрямках - відновлення енергетичної складової та відновлення логістики. 

Сподіваюсь, що у травні роботи вже розпочнуться по відновленню. Але маємо розуміти, що це надскладна конструкція, потрібен надскладний інженерний підхід для відновлення ДніпроГЕС. У наших планах - реалізувати це цього року, але величезна кількість факторів може на це вплинути

 - додав він.

Нагадаємо 

Російські війська під час масованої атаки 22 березня завдали удару по найбільшій ГЕС України - ДніпроГЕС у Запоріжжі. Укргідроенерго повідомляло про серйозні пошкодження.

У Міненерго цей удар рф назвали наймасштабнішою атакою на українську енергетику за останній час.

Орієнтовні збитки від російської атаки на Дніпровську ГЕС станом на 26 березня становив 140 мільйонів гривень, але підрахунок триває, оскільки триває оцінка шкоди навколишньому середовищу.