fenomen-portveynu-popri-karantin-prodazhi-u-velikiy-britaniyi-zrosli-yak-na-drizhdzhakh

Феномен портвейну: попри карантин продажі у Великій Британії зросли як на дріжджах

 • 9538 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. У Великій Британії за 2020 рік значно зросли продажі портвейну, особливо напередодні Різдва, попри карантинні коронавірусні обмеження. Про це пише The Drinks Business, передає УНН.

Деталі

Так, за даними Інституту вин та портвейну (IVDP), обсяги продажів портвейну у Великый Британії зросли на 11,4% в обсязі та на 2,8% у вартості в 2020 році. У результаті Велика Британія стала четвертим ринком за обсягом проданого портвейну у світі та другим - за вартістю проданого.

За даними Nielsen Scantrack Epos (що охоплює дані з продуктових та мінімагазинів), загальний обсяг продажів портвейну у Великобританії зріс на 10,3% за 12 місяців. Це найбільший обсяг продажів портвейну з 2015 року. Зростання обумовлено значним збільшенням кількості людей, які купували цей алкоголь напередодні Різдва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актуальне питання тижня: чи впливає алкоголь на ефективність вакцин від COVID-19

Окремі бренди навіть змогли збільшити свою частку ринку: Cockburn розширився, показавши аж найкращі результати з 2010 року. Голова сімейного бренду портвейну Джонні Саймінгтон пояснює таке небувале зростання популярності алкогольного напою його міцною асоціацією з моментами комфорту та часом, проведеним із родиною. А саме у карантинному 2020 році, за його словами, для людей було найбільше можливостей пригоститись склянкою портвейну або відкрити пляшку чогось, що вони зберігали для особливих часів.

Додамо

Експерти Prime порадили рецепти дуже простих коктейлів, які можна приготувати за лічені хвилини та весело й затишно провести вечір у компанії друзів або коханої людини. 

Відзначимо, що ЛГЗ "PRIME" (ТМ "Prime", "Др.Житник") входить до ТОП-5 надійних українських виробників якісного алкоголю разом із "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед "(ТМ "Немірофф"), і ТОВ "Атлантіс"(ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Суспільство