fermeri-khochut-cherez-yevroparlament-zaboroniti-vegetarianski-burgeri

Фермери хочуть через Європарламент заборонити "вегетаріанські бургери"

 • 11528 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Ресторани та магазини в Європейському Союзі можуть бути позбавлені можливості рекламувати продукти як "вегетаріанські бургери" або "веганські ковбаси", якщо фермери доб'ються згоди на це на дебатах цього тижня в Європейському парламенті. Про це пише Reuters, передає УНН.

Пропоновані поправки до законодавства про сільське господарство також заборонятимуть опис немолочних продуктів як "схожих" на молоко, масло або сир або у їх "стилі".

Фермери кажуть, що ці заходи необхідні для захисту від введення в оману споживачів. Медичні громадські організації, захисники навколишнього середовища і компанії, що виробляють вегетаріанські продукти, кажуть, що це буде кроком назад у досягненні цілей блоку в області навколишнього середовища і здоров'я, пише видання.

Поправки будуть обговорюватися під час обговорення більш широких сільськогосподарських реформ. Європейський парламент не може ухвалювати зміни сам, але міг би зайняти позицію до початку переговорів з країнами-членами блоку, зазначається в статті.

Згідно з однією із запропонованих поправок, такі терміни, як стейк, ковбаса, ескалоп, бургер і гамбургер, будуть дозволені тільки для продуктів, що містять м'ясо.

Європейський суд вже заборонив такі терміни, як "соєве молоко" і "веганські сири" три роки тому, вирішивши, що такі основні терміни, як молоко, вершки, масло, сир і йогурт, не можуть використовуватися для немолочних продуктів. Пропонована поправка буде йти далі, забороняючи маркетологам рослинних продуктів порівнювати їх з молочними за допомогою таких слів, як "стиль", "тип", "метод" або "подібне".

Одна з більш м'яких пропозицій, підтримана соціалістами, передбачає дозволяти застосування термінів для продуктів без м'яса, які використовувалися протягом довгого часу, але з умовою, що упаковка ясно дає зрозуміти, що вони не містять м'яса.

Нагадаємо, дієтолог розповіла, чи варто їсти фітнес-продукти.

Українські Національні Новини

Новини Світу