festival-kinotavr-vidkrivsya-v-sochi

Фестиваль "Кінотавр" відкрився в Сочі

 • 8777 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Двадцять восьмий Відкритий російський кінофестиваль "Кінотавр" почав свою роботу в Сочі традиційним проходом учасників по червоній доріжці перед Зимовим театром, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Сама урочиста церемонія відкриття розпочалася з хвилини мовчання в пам'ять кінокритика Данила Дондурея, який помер 10 травня на 69-му році життя. Його ім'ям з цього року буде названий спеціальний приз Гільдії кінокритиків, повідомив на церемонії президент "Кінотавра" Олександр Роднянський.

За фестивальною традицією на початку церемонії була вручена і перша нагорода. Режисер Павло Чухрай отримав почесний приз "За честь, гідність і відданість кінематографу". Приймаючи нагороду, заслужений режисер згадав свою кінематографічну молодість, коли дуже хотілося, але не виходило "заробляти гроші і робити те, що подобається в кіно". "Зараз кіно, - це гроші. Дай бог це поєднати, але не дай бог, щоб сталася ситуація, коли і грошей нема, і не дають робити те, чого ти хочеш, хотілося цього якось уникнути", - сказав Чухрай.

На завершення вечора він представив свою нову картину "Холодне танго". У кінострічці знімалися Юлія Пересільд, Ріналь Мухаметов, Сергій Гармаш та інші, в широкий російський прокат фільм вийде 22 червня 2017 року. "Холодне танго" - це історія любові і ненависті двох людей, які вперше зустрілися ще в дитинстві, в радянській Литві 1940-х років. Друга світова війна зв'язала їх долі в один драматичний вузол.

Нагадаємо, фільм російського режисера Кантемира Балагова "Тіснота" удостоєний премії Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI. Таке рішення оголосив у суботу журі премії на чолі з американським кінокритиком Алісою Саймон.

Українські Національні Новини

Культура