feyk-ataka-na-kirovogradskomu-okruzi-pid-obstrilom-sluga-narodu-i-frontovets

Фейк-атака на кіровоградському окрузі: під обстрілом "Слуга народу" і "Фронтовець"

 • 22632 переглядiв

На 101-му окрузі в Кіровоградській області під обстрілом у війні компроматів опинилися Юрій Кузбіт і Максим Поляков.

КИЇВ. 13 липня. УНН. На 101-му окрузі в Кіровоградській області за добу розгорнулася неабияка війна компроматів. Під обстрілом опинилися кандидат в народні депутати від партії "Слуга народу" Юрій Кузбіт і кандидат, за сумісництвом чинний народний депутат від партії "Народний Фронт" Максим Поляков. Обидва в компромати фігурують як "кримінальники", повідомили місцеві ЗМІ.

УНН вирішив розібратися, що з цього правда, і як насправді негативний бекграунд може відбитися на обох кандидатах.

Головною "больовою" точкою, на якій грають опоненти Максима Полякова, без сумніву, є "бурштинове справа", за яким кандидат довгий час проходив як підозрюваний, а тепер отримав статус підсудного.

З матеріалів слідства відомо, що 19 червня 2017 року детективи НАБУ затримали ряд осіб, причетних до вимагання й отримання неправомірної вигоди в сумі понад 300 тис. доларів за сприяння іноземній компанії у здійсненні видобутку бурштину в Україні. Злочин, повідомляють, скоєно за участі народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Слідство у справі тривало два роки і ось у 2019 році виявилося в суді. При чому, прокурори скаржаться, що в суд підсудні не з'являються і причини своєї неявки не повідомляють. Доходило навіть до того, що їх мали намір доставити туди приводом.

Утім, що кримінальна справа, що нависла, аж ніяк не заважає обом проводити на округах виборчі кампанії.

Єдине, що виглядає сумнівно з точки зору права в "компроматі проти Полякова" - це співучасть виборців у його злочині в разі, якщо вони проголосують за нього.

З моральної точки зору, вони як би нададуть йому можливість знову здобути депутатську недоторканність до того моменту, як партія "Слуга народу" виконає свою програмну обіцянку і її скасує, що в свою чергу теоретично може утруднити судовий процес над Поляковим і Розенблатом, який повинен початися вже цієї осені. Але не більше.

Що ж стосується "Слуги народу" Юрія Кузбіта, то пишуть, що він проходить свідком у так званій справі "Шепелєва", і нібито, за словами джерела у ГПУ, статус свідка скоро перекваліфікують в обвинуваченого.

Цю інформацію в Генеральній прокуратурі не підтверджують. Та й сам Кузбіт у коментарі УНН стверджує, що про справу "Шепелєва" знає зі ЗМІ.

"Мені здається, ще пару днів і мої опоненти від безвиході звинуватять мене у вбивстві Кеннеді. Я ж "партнером", "другом", "свідком" і  "обвинуваченим" у справі Шепелєва теж був не завжди, "потоваришували" мене з ним буквально зі старту виборчої кампанії...

Як до цього ставлюся? Ніяк. Володимира Зеленського теж намагалися збити всілякими ярликами, і що, вийшло?! Рівно навпаки. Люди зробили йому безпрецедентну підтримку. Так і тут. Чим більше фейків, тим краще люди бачать, хто зі "старих", зношених, по лікоть в корупції кандидатів знову намагається проскочити в парламент і вхопитися за недоторканність. Я б навіть попросив їх не зупинятися, це ще додасть нам рейтинг. Саме в рейтингах шукайте відповідь на Ваше головне питання. Подивіться на (рейтинг - ред.) "Слуги народу" і подивіться на "Народний фронт". Все просто і прозаїчно", - говорить Кузбіт.

Нагадаємо, згідно з останніми даними, партія "Слуга народу" має підтримку на рівні 41%-48%. У той же час "Народний Фронт" не балотується в парламент зовсім, нібито через те, що не встигли "переформатуватися". Але є й інша версія - низькі рейтинги партії, через що депутати-фронтовці йдуть цього разу по мажоритарних округах як самовисуванці.

Українські Національні Новини

Політика