fifa-karatime-klubi-tekhnichnimi-porazkami-za-proyavi-rasizmu

ФІФА каратиме клуби технічними поразками за прояви расизму

 • 9213 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Міжнародна федерація футболу (ФІФА) зробили жорсткішими покарання за прояви расизму, який відбувається на поєдинках, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Організація подвоїла мінімальний термін дискваліфікації за інциденти на расовому ґрунті до 10 ігор. Також постраждалі тепер зможуть робити заяви і в майбутньому брати участь судових розглядах.

"Дисциплінарний комітет ФІФА може дозволити потерпілому зробити заяву, яка дозволить останньому брати участь в розгляді. ФІФА не підведе жертв расистського насильства", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в деяких випадках матч буде анульований командою, якщо його прихильники будуть визнані винними в расизмі. Це буде вирішували арбітр зустрічі та може зараховувати технічну поразку клубу.

Сказано, що більш суворі покарання за расизм і інша дискримінаційна поведінка були ключовою частиною оновленого дисциплінарного кодексу ФІФА, який вступить у силу з понеділка.

Зазначимо, що причиною змін стали декілька гучних інцидентів в минулому сезоні. Наприклад. "Мілану" було наказано зіграти в двох домашніх іграх за зачиненими дверима після того, як їх прихильники ображали захисника "Наполі" Каліду Кулібалі.

Натомість європейський керівний орган УЄФА також покарав Чорногорію провести домашню гру за закритими дверима в рамках санкцій за расистську поведінку їхніх прихильників під час матчу з Англією.

Українські Національні Новини

Спорт