fifa-prigrozila-dnipru-ponizhennyam-u-klasi

ФІФА пригрозила "Дніпру" пониженням у класі

 • 8722 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Через борги тренерам, агентам та екс-гравцям ФК "Дніпро" потрапив під загрозу пониження до Першої ліги України, передає УНН з посиланням на телеканал "Футбол 1/2".

Лист від ФІФА, де зазначено, що "Дніпро" можуть зняти зі змагань Прем'єр-ліги, прийшов як на адресу Федерації, так і самого клубу. Всесвітня футбольна організація дала на вирішення клубу проблем менше місяця - заборгованість треба ліквідувати до 18-го січня.

Зазначається, що у випадку не здійснення своєчасних виплат, 31-го січня КДК ФІФА розгляне рішення про пониження "дев'ятикратного призера України" в класі.

Окрім того, в найближчий час з "Дніпра" можуть зняти ще 9 очок через проблеми з боргами перед агентом, тренерами та екс-футболістами команди.

На думку юриста Олександра Волкова, котрий захищає права колишнього наставник клубу Хуанде Рамоса, зняття "Дніпра" зі змагань Прем'єр-ліги - логічний підсумок всіх проблем клубу.

"Це передбачувано, тому що санкції, які застосовуються до клубу, не дають якогось результату. Тобто клуб не поспішає нікому платити. А ФІФА не церемониться з клубами-боржниками: там завжди стежать за ситуацією з боргами, як всі рішення виконуються. Я допускаю, що ФІФА ще дивиться на загальний стан клубів, тому відбуваються такі речі, адже існує велика кількість боргів і ніхто нічого не робить", - заявив О.Волков.

Нагадаємо, що у цьому сезоні Дисциплінарний комітет ФІФА вже позбавив "Дніпро" 6 очок в Прем'єр-лізі.

Українські Національні Новини

Спорт