figurant-spravi-khizb-ut-takhrir-dzhepparov-sidit-v-odniy-kameri-z-khvorimi-na-snid-ta-tuberkuloz

Фігурант "справи Хізб ут-Тахрір" Джеппаров сидить в одній камері з хворими на СНІД та туберкульоз

 • 9597 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Заарештований кримськотатарський активіст, фігурант "справи Хізб ут-Тахрір" Арсен Джеппаров сидить в одній камері з хворими на СНІД, ВІЛ та туберкульоз. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Айдер Азаматов, передає УНН.

"Сьогодні направив ряд скарг до Генеральної прокуратури Росії, в Прокуратуру Ростовської області, в Громадську спостережну комісію (ОНК) по Ростову-на-Дону та Ростовської області, в ГУ ФСВП по Ростовській області і заява на ім'я уповноваженого з прав людини в РФ Москалькової Т. М. по ситуації з Арсеном Джеппарова, який в даний час утримується в СІЗО-1 г.Ростова-на-Дону в нелюдських умовах і з громадянами, які за словами самого Арсена, мають захворювання ВІЛ, СНІД, тубеокулеза і інші важкі форми", - написав адвокат.

Адвокат сподівається, що зусилля будуть ефективними і порушення прав Арсена будуть відновлені хоча б в СІЗО, і його переведуть в камеру з нормальними умовами утримання.

"Хоча, краще б його просто відпустили до себе додому, до своєї сім'ї, до своїх близьких. На це є всі підстави і вони присутні з першого дня його незаконного затримання та арешту", - додав адвокат.

Нагадаємо, 27 лютого 2019 року, Північно-Кавказький окружний військовий суд виніс рішення етапувати фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір": Вадима Сірука, Емір-Усеіна Куку, Арсена Джеппарова, Рефата Алімова, Мусліма Алієва і Инвер Бекирова в СІЗО 1 м. Ростов-на-Дону.

Українські Національні Новини

Політика