figurantka-skandalu-z-viyskovoyu-dopomogoyu-ssha-dlya-ukrayini-yde-z-posadi-u-pentagoni

Фігурантка скандалу з військовою допомогою США для України йде з посади у Пентагоні

 • 11954 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Контролер по бюджету Пентагону Елейн Маккаскер, яка поставила під сумнів рішення адміністрації президента США Дональда Трампа про затримку допомоги для України у минулому році, покине свій пост наприкінці цього місяця. Про це повідомив у вівторок міністр оборони США Марк Еспер, передає УНН із посиланням на The Hill.

"З моменту приходу у Міністерство оборони Елейн невпинно працювала над тим, щоб наші процеси бюджетування та аудиту приносили повну віддачу платнику податків, одночасно задовольняючи величезні потреби нашої країни у безпеці, а також чоловіків і жінок, які служать їй. Я вдячний їй за її відданість державній службі та за внесок, який вона внесла у роботу департаменту, і бажаю їй всього найкращого в її майбутніх починаннях", - сказав Еспер.

Ніяких додаткових подробиць про її відставку не повідомлялося.

Президент Трамп у листопаді офіційно висунув Маккаскер на посаду контролера, але на початку березня відкликав цю кандидатуру після того, як з'явилися повідомлення про те, що вона поставила під сумнів призупинення військової допомоги Україні, нагадує видання.

Як повідомлялося в УНН, згідно з опублікованими американськими ЗМІ електронними листами, як виконуюча обов'язки контролера, Маккаскер висловила стурбованість з приводу законності затримки засобів.

Українські Національні Новини

Політика