figurantu-spravi-khizb-ut-takhrir-ibragimovu-visunuli-zvinuvachennya-perervavshi-sudovu-ekspertizu

Фігуранту “справи Хізб ут-Тахрір” Ібрагімову висунули звинувачення, перервавши судову експертизу

 • 14674 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. У Криму фігуранта “справи Хізб ут-Тахрір” Ернеста Ібрагімова звинуватили у скоєнні злочину за статтею 205.5 Кримінального кодексу Росії (“Організація діяльності терористичної організації і участь в діяльності такої організації”). Про це пише УНН з посиланням на об’єднання “Кримську солідарність”.

Деталі

Адвокат Ібрагімова Ліля Гемеджі розповіла, що Ернест зараз проходить психіатричну судову експертизу, яку 17 лютого призначив суд, і досі не винесено рішення про його спроможність.

Ернест Ібрагімов використовує своє право свідчити рідною кримськотатарською мовою, він попросив перекладача, але отримав відмову. 

Цитата

“Перервавши судово-медичну експертизу, не з’ясувавши, адекватний мій підсудний чи ні, слідчий подав обвинувальний акт”, -повідомляє адвокат. Його звинувачують у зустрічі у мечеті з членами другої бахчисарайської групи, яка надала підставу для притягнення до відповідальності.

Що було раніше

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом проведення “силовиками” держави-окупанта масових незаконних обшуків у семи районах окупованого Криму і затримання кримських татар.

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя заарештував на місяць і 28 днів активістів Ернеста Ібрагімова, Тимура Ялкабова і Олега Федорова за підозрою в “участі в організації Хізб ут-Тахрір”.

Українські Національні Новини

Політика