fiksuvav-na-foto-mistseznakhodzhennia-zsu-peredavav-kuratoram-fsb-rf-zatrymano-deputata-druzhkivskoi-miskoi-rady

Фіксував на фото місцезнаходження ЗСУ, передавав "кураторам" фсб рф: затримано депутата Дружківської міської ради

 • 21296 переглядiв

Депутата Дружківської міської ради від забороненої партії "ОПЗЖ" затримали за те, що він з жовтня 2022 по березень 2023 року фотографував позиції українських військових і передавав їх "кураторам" з фсб росії.

Контррозвідка виявила та затримала депутата Дружківської міськради від забороненої "ОПЗЖ" якого підозрюють у передачі окупантам позицій ЗСУ. Про це передає УНН, із посиланням на повідомлення Служби безпеки України та пресслужби Донецької обласної прокуратури.

Деталі

Фахівцями контррозвідки СБУ затримано учасника агентурної мережі фсб, яка діяла на сході України. Фігурантом виявився депутат Дружківської міської ради від забороненої партії ОПЗЖ, -йому повідомлено про підозру, зазначає Донецька обласна прокуратура.

Згідно з інформацією слідства,  посадовець разом зі своїм знайомим, з жовтня 2022 по березень 2023 року, збирав інформацію військового характеру для фсб рф.

Вони їздили на автівці по місту й околицях та вивідували місцезнаходження підрозділів Збройних Сил України. Виявлені локації депутат фіксував на фото, а відзнятий матеріал його колега передавав своїм "кураторам". – повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Відповідно до інформації СБУ, найбільшу увагу інформатори звертали на геолокації укріпрайонів, блокпостів та місць можливого зберігання боєприпасів українських захисників та намагалися відслідкувати рух військових ешелонів; розташування залізничних станцій, на яких розвантажують озброєння ЗСУ.

Дружківчанин докладав зусиль і для планування власного майбутнього. Як зазначається у інформації слідства, у випадку окупації Дружківки, фігурант бачив себе "заступником мера". Наразі посадовцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.

Нагадаємо

Екс-слідчий райвідділу Донецького міського управління ГУ МВС України прийняв до провадження справу бійця бригади "Азов": через дії "слідчого", український оборонець опинився в слідчому ізоляторі, полоненому військовому загрожує ув’язнення на 10 років.

САП та НАБУ викрили організовану групу на чолі з колишнім радником Офісу Президента, яка привласнила 94,8 млн грн під час закупівлі трансформаторів в умовах воєнного стану.