filaret-rozpoviv-scho-stanetsya-z-moskovskimi-agentami-pislya-tomosu

Філарет розповів, що станеться з "московськими агентами" після Томосу

 • 13432 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. "Московські "агенти впливу" після надання Українській церкві Томосу будуть безсилі і не заважатимуть її діяльності. Про це заявив предстоятель Української православної церкви Київського Патріархату Філарет в інтерв'ю "5 каналу", передає УНН.

"Єдина українська церква буде настільки великою і впливовою, що якщо вони ( московські агенти впливу – ред.) і будуть, що вони будуть робить? Молиться. Нехай моляться в Українській церкві. Ми нічого такого не боїмося, що буде якийсь такий великий вплив", - заявив Філарет.

За його словами, повернутися в лоно Московської православної церкви Українська церква вже не зможе, оскільки вона вже буде автокефальною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філарет розповів, як Москва провокуватиме розкол після надання Томосу

Нагадаємо, наприкінці літа Вселенський патріарх Варфоломій під час переговорів з російським патріархом Кирилом повідомив тому, що рішення про українську автокефалію вже прийнято, і вже ведуться відповідні процеси.

Як повідомляв УНН, Московський патріарх Кирило не буде поминати предстоятеля Константинопольської церкви патріарха Варфоломія за богослужінням.

Українські Національні Новини

Політика