filippini-ozvuchili-sumu-yaku-gotovi-vitratiti-na-borotbu-z-achs

Філіппіни озвучили суму, яку готові витратити на боротьбу з АЧС

 • 8681 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Міністерство бюджету та управління Філіппін виділить 82,5 млн песо (майже 1,6 млн дол. США) на заходи, спрямовані на запобігання подальшого розповсюдження африканської чуми свиней (АЧС) у країні, передає УНН із посиланням на philstar.com.

Таке рішення було прийнято у вівторок, 10 вересня.

"Зокрема, близько 31,8 млн песо (612,2 тис. дол.) буде направлено на підтримку заходів безпеки в міжнародних аеропортах. 27,7 млн песо (533 тис. дол.) буде використано для тестування зразків м'яса і м'ясних продуктів. Ще на 17,6 млн песо (338 тис. дол.) буде профінансована діяльність наглядових і моніторингових служб. А решта 5,4 млн песо (103,9 тис. дол.) будуть використані для проведення інформаційних кампаній", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, через АЧС в аеропорту Тайваню перевірятимуть ручну поклажу пасажирів, які прибули з Філіппін.

В Україні, тим часом, у поточному році було зафіксовано вже більше 40 спалахів хвороби. Але вітчизняні контролери заявляють про успіхи боротьби з вірусом, порівнюючи динаміку його поширення з іншими західними країнами.

Фермери і експерти в оцінках ефективності дій контролерів, навпаки, критичні, і називають їх малорезультативними.

Так, за словами політика Сергія Тригубенка, Держпродспоживслужба непрофесійно протистоїть вірусу і саме тому українські фермери вже шостий рік поспіль зазнають мільйонних збитків.

Українські Національні Новини

Новини Світу