filippini-rozrivayut-kontakti-z-mizhnarodnim-kriminalnim-sudom

Філіппіни розривають контакти з Міжнародним кримінальним судом

 • 845382 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Президент Фердинанд Маркос-молодший заявив, що Філіппіни розірвуть контакти з Міжнародним кримінальним судом. Про це УНН пише посилаючись на Bloomberg.

Цитата

"На цьому наша співпраця з МКС закінчується", - сказав Маркос на телевізійному брифінгу у вівторок. "На даний момент ми відмовляємося від будь-яких контактів або спілкування".

Маркос також розкритикував міжнародний суд за "втручання та напади" на національний суверенітет.

Доповнення

Війну з наркотиками колишній президент Родріго Дутерте розпочав після того, як він був обраний президентом у 2016 році після проведення кампанії по боротьбі зі злочинністю.

У березні 2018 року Дутерте наказав вийти Філіппінам з МКС після того, як головний прокурор суду оголосив про попередню перевірку його кампанії боротьби з наркотиками. Відкликання набуло чинності 17 березня 2019 року.

Трибунал у Гаазі на початку цього року відновив розслідування ймовірних злочинів проти людяності, скоєних під час війни колишнього президента Родріго Дутерте з наркотиками.

Згідно з урядовими даними, в ході кампанії боротьби з наркотиками було вбито понад 6000 осіб, але правозахисні групи оцінюють більшу кількість загиблих, в основному серед бідних.

Українські Національні Новини

Новини Світу