filippinski-viyska-vbili-8-komunistichnikh-povstantsiv-pid-chas-zitknen-u-dzhunglyakh

Філіппінські війська вбили 8 комуністичних повстанців під час зіткнень у джунглях

 • 20923 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Філіппінські війська вбили вісім підозрюваних партизан-комуністів під час зіткнень в джунглях, неподалік центрального міста, де повстанці, як повідомляється, планували атакувати військовий пост, щоб відзначити річницю їхнього багаторічного повстання. Про це інформує УНН з посиланням на АР.

Деталі

Війська армії боролися з партизанами Нової народної армії протягом дня в гірському районі неподалік міста Міагао в провінції Ілоіло. Окрім тіл загиблих, військові вилучили чотири штурмові гвинтівки, протипіхотні міни та документи повстанців, повідомив командувач регіональної армії Бенедикт Аревало, додавши, що втрат серед армійських немає.

За словами Аревало, жителі села повідомили армії про присутність від 50 до 70 партизанів у безлюдній сільській місцевості, і військові почали наступ.

Доповнення

Комуныстичне повстання вирувало в основному в сільській місцевості Філіппін протягом понад півстоліття в рамках одного з найтриваліших повстань в Азії. За оцінками військових, близько 3 500 озброєних партизанів залишаються наразі в джунглях після невдач, чвар та капітуляції, що послабили їхні сили за десятиліття боїв.

Президент країни Родріго Дутерте застосував до повстанців примирливий підхід і запропонував ключові пости в кабінеті лівим активістам, коли він вступив на посаду в 2016 році, щоб сприяти мирним переговорам за посередництва Норвегії. Атмосфера погіршилася після того, як урядові війська та повстанці звинуватили один одного в нещирості та нападах один на одного.

Пізніше Дутерте сказав, що вирішив припинити переговори, тому що повстанці вимагали розділити владу в коаліційному уряді, який, за його словами, він відкинув, оскільки це могло призвести до його імпічменту чи спонукати військових чи поліцію вбити його.

Повстанці публічно не вимагали частки політичної влади в переговорах з адміністрацією Дутерте, хоча це питання могло б обговорюватися, якби переговори не провалилися і обидві сторони розпочали розгляд порядку денного політичних та конституційних реформ.

Українські Національні Новини

Новини Світу