film-dzhoker-uviyshov-do-spisku-nominantiv-na-zolotu-malinu

"Джокер" увійшов до списку номінантів на "Золоту малину"

 • 26169 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Фільм "Джокер", який номінований цього року на "Оскар", став номінантом антипремії "Золота малина". Про це повідомляє УНН із посиланням на сторінку організаторів премії.

Фільм "Джокер" був представлений у категорії "Найбільш небезпечні фільми для життя людини та громадськості", яку запровадили з 2019 року. Окрім нього, в список номінантів також увійшли фільми "Перетягнуті через бетон", "Шерон Тейт", "Хеллбой" та "Рембо: Остання кров".

У категорії "Найгірший фільм" представлені картини "Кішки", "Фанатик", "Шерон Тейт", "Медея на похороні" та "Рембо: Остання кров".

Найгірших акторів обиратимуть серед Джеймса Франко ("Зеровілль"), Девіда Гарбора ("Хеллбой"), Меттью МакКонахі ("Море спокуси"), Сільвестра Сталлоне ("Рембо: Остання кров") та Джона Траволти ("Фанатик").

В номінації "Найгірша акторка" представлені Хіларі Дафф ("Шерон Тейт"), Енн Хетуей ("Шахрайки" і "Море спокуси"), Франческа Гейворд ("Кішки"), Тайлер Перрі ("Медея на похороні") і Ребел Вілсон ("Шахрайки").

Премія "Золота малина", що була заснована у 1980 році, являє собою американську сатиричну кінопремію, "антинагорода", якою щороку відзначають найгірші акторські, режисерські, сценаристські роботи в кіно, саундтреки (музику) до стрічок, і зрештою найгірші стрічки. Кінопремія "Золота малина" є своєрідним антиподом кінопремії "Оскар".

Показово, що за традицією номінанти "Золотої малини" оголошуються за день до оголошення оскарівських номінантів, лауреати — відповідно в переддень до офіційної церемонії вручення "Оскарів". На цю премію можуть бути висунуті фільми, що вийшли на екрани США і Канади протягом року. Нагородою відзначаються найгірші і найбільш сумнівні роботи в кіно. Статуетка являє собою пластикову модель ягоди, покриту фарбою золотистого кольору, вартість якої не перевищує 5 доларів.

Нагадаємо, минулого року президент США Дональд Трамп отримав 2 нагороди "Золотої малини" (Razzie Award) в номінації "Найгірший актор", за те, що з'явився в документальних стрічках "Фаренгейт 11/9" і "Смерть нації".

Українські Національні Новини

Новини Світу