film-spilnogo-virobnitstva-ukrayini-islandiyi-ta-frantsiyi-otrimav-nagorodu-v-kannakh

Фільм спільного виробництва України, Ісландії та Франції отримав нагороду в Каннах

 • 24362 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Створений за підтримки Держкіно фільм "Жінка на війні" став одним із переможців конкурсної програми Тиждень критики на Каннському кінофестивалі. Про це йдеться в повідомленні на сторінці Держкіно у Facebook, передає УНН.

Стрічка Бенедикта Ерлінґссона нагороджена призом за Найкращу музику - SACD (Authors' Society), яка присуджується консорціумом письменників і композиторів. Картина була представлена у 57-ій програмі "Тиждень критики" (Semaine de la Critique).

Як повідомила компанія-виробник стрічки Solar Media Entertainment, музика є невід’ємною складовою цього фільму, у ньому звучать українські народні пісні, які виконує українське жіноче тріо: Ірина Данилейко, Галина Гончаренко, Сусанна Карпенко. Тексти пісень адаптовували Ірина Клименко, керівник Лабораторії етномузикології Національної музичної академії разом із режисером Бенедиктор Ерлінґссоном.

"Жінка на війні" створена у копродукції України, Франції та Ісландії, українським копродюсером є Сергей Лавренюк.

Серед членів української команди, яка працювала над створенням картини - виконавчий продюсер Маріанна Новикова, другий режисер Василь Білоусов, відеоінженер Ігор Косенко, художник з костюмів Марія Керо і декоратор Люся Малишко. Стрічка була частково профінансована Україною: Держкіно виділило на зйомки 10 млн грн (загальний бюджет фільму склав 76 млн).

Зйомки картини проводилися в Ісландії та Україні.

Як повідомляв УНН, 9 травня, на міжнародному Каннському кінофестивалі відбувся прем’єрний показ стрічки “Донбас” українського режисера Сергія Лозниці.

Українські Національні Новини

Культура