finansova-dopomoga-ukrayini-maye-buti-zbilshena-a-sanktsiyi-proti-rf-posileni-ministr-finansiv-ukrayini-pro-zustrich-krayin-g7

Фінансова допомога Україні має бути збільшена, а санкції проти рф посилені: міністр фінансів про зустріч країн G7

 • 1299393 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Міжнародні партнери України під час сесії Міністрів фінансів країн G7, керівництва ЄС, МВФ і Світового Банку наголосили, що фінансова допомога Києву має бути збільшена, а санкції проти рф посилені. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко у Facebook, передає УНН.

Цитата

"Напередодні річниці початку повномасштабної війни рф проти України, мав нагоду подякувати партнерам за величезну та щиру допомогу і відданість у підтриці українського народу. Солідарність з Україною пришвидшує перемогу над загарбниками. Міжнародні партнери відзначили зусилля українського Уряду у підтримці фінансової стабільності, висловили запевнення у подальшій підтримці України та рішуче засудили злочинні дії рф", - заявив він.

Деталі

Міністр зазначив, що під час виступу на сесії "Групи Семи" наголосив, що 2023 рік є "багатозадачним" для Міністерства фінансів, але пріоритетом залишається пряма бюджетна підтримка. Крім цього, він повідомив, що триває  робота в форматі Міжвідомчої Координаційної Платформи донорів для залучення необхідного фінансування. За словами Марченка, Київ розраховує на тісну співпрацю у рамках Платформи, а також залучення країн G7 до участі в ініціативі.

Також під час виступу він наголосив, що "критично важливим" є ритмічне та передбачуване надходження міжнародних коштів, що "дозволить уникнути необхідності звертатися до монетарного фінансування, яке несе за собою негативні наслідки".

"Очікуємо на початок переговорів про повноцінну програму співпраці за підтримки МВФ. Нова програма співпраці допоможе значним чином профінансувати дефіцит держбюджету і мобілізувати фінансову допомогу від інших донорів. Продовжуємо працювати на міжнародному фронті для якнайскорішої перемоги України", - підсумував Марченко.

Нагадаємо

Представники країн G7, куди входять Німеччина, Франція, Велика Британія, США, Канада, Італія та Японія, 19 лютого домовилися про посилення санкцій проти росії та третіх країн, які допомагають рф обходити санкції.

Українські Національні Новини

Політика