finansova-pidtrimka-ta-zmitsnennya-bezpeki-ukrayini-detali-rozmovi-zelenskogo-ta-baydena

Обговорили збільшення фінансової та оборонної підтримки України: деталі розмови Зеленського з Байденом

 • 18701 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Учора ввечері, 27 січня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу президента.

Деталі

Це вже друга розмова лідерів України та США з початку року.

Як зазначили, Зеленський висловив подяку Сполученим Штатам та особисто Байдену за міцну й непохитну підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України, а також за лідерство США в мобілізації світової спільноти для стримування російської агресії.

Президент України привітав коментар Байдена щодо важливості збереження дипломатичної присутності США в Україні та запевнив у подальшій стабільній роботі американського посольства в Києві.

Також Зеленський подякував за допомогу у вигляді оборонної летальної зброї і висловив сподівання на здійснення Сполученими Штатами подальших кроків щодо зміцнення оборонної спроможності України.

Президент України наголосив на важливості підтримки економічної та фінансової стабільності України в нинішній ситуації.

Лідери обговорили конкретні кроки з боку США щодо збільшення фінансової підтримки України – як на двосторонній основі, так і за допомогою залучення міжнародних фінансових організацій.

Президенти України та Сполучених Штатів Америки також обговорили підсумки нещодавніх перемовин у Нормандському форматі на рівні політичних радників. Джозеф Байден привітав досягнуті домовленості щодо безумовного повернення до режиму припинення вогню. Володимир Зеленський підкреслив готовність України до проведення зустрічі в Нормандському форматі на рівні лідерів у майбутньому.

Нагадаємо

25 січня в Україну прибув третій пакет допомоги від США, який містив оборонні боєприпаси та 300 ракет Javelin.

Міністр оборони України Олексій Резніков анонсував прибуття четвертого літака із допомогою США.

Українські Національні Новини

Політика