findirektora-donetskoblgazu-suditimut-za-roztratu-pivmilyarda-griven

Фіндиректора “Донецькоблгазу” судитимуть за розтрату півмільярда гривень

 • 13935 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Фінансового директора “Донецькоблгазу” судитимуть через розтрату 500 млн грн коштів підприємства. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

Цитата

“... завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою службових осіб ПАТ “Донецькоблгаз” в розтраті понад 500 млн грн коштів підприємства (ч. 5 ст. 191 КК України). Встановлено, що у період 2017–2020 років фінансовий директор ПАТ “Донецькоблгаз” та колишній начальник його структурного підрозділу – Краматорського УГГ, діючи з прямим умислом та за попередньою змовою між собою та іншими особами, систематично здійснювали безпідставний та протиправний перерахунок грошових коштів з банківських рахунків ПАТ “Донецькоблгаз”, 38% акцій якого належить НАК “Нафтогаз України”, на банківські рахунки приватних юридичних осіб, чим заподіяли матеріальну шкоду на суму понад 500 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

Після виконання вимог ст. 290 КПК України – ознайомлення підозрюваних з матеріалами досудового розслідування, обвинувальний акт буде передано до суду для розгляду по суті.

Окрім цього, триває досудове розслідування за аналогічним фактом відносно Першого заступника Голови Правління ПАТ “Донецькоблгаз”, який на даний час перебуває у розшуку. В рамках цього провадження також перевіряються обставини включення незаконно перерахованих грошових коштів ПАТ “Донецькоблгаз” в тарифи населення за спожитий природний газ.

Доповнення

Офіс Генпрокурора повідомив про підозру керівникам “Донецькоблгазу” 9 квітня 2020 року. Вони налагодили схему створення штучних боргів населення за газ.

Так, топменеджмент ПАТ “Донецькоблгаз” викрили на реалізації схеми з розтрати державного природного газу на 1,7 млрд гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП