finlyandiya-gotova-do-bud-yakogo-napadu-z-boku-rosiyi-die-welt

Фінляндія готова до будь-якого нападу з боку росії - Die Welt

 • 116983 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Посол Фінляндії в Німеччині Анна Сіпілайнен не стурбована загрозами росії щодо вступу її країни до НАТО, оскільки вона вважає, що Фінляндія готова до будь-якого нападу з боку Москви, повідомила німецька газета Die Welt, передає УНН.

росія заявила, що розглядає заявки Фінляндії та Швеції на вступ до НАТО як ворожий крок, і що вона відреагує, якщо країни розширять військову інфраструктуру на своїй території.

Цитата

"Ми не здивовані. Ми багато років чули, що Москва відповість контрзаходами, якщо Фінляндія подасть заявку на членство в НАТО", — розповіла Сіпілайнен Die Welt, додавши, що, на її думку, реакція росії "досі була на диво м'яка".

"Але вони знають, що протягом багатьох років і десятиліть ми були дуже добре підготовлені до всіляких можливих загроз - не тільки військовим, а й кібергібридним атакам та інформаційним операціям", - сказала Сіпілайнен газеті.

Деталі

Вона додала, що Фінляндія та Швеція мають дуже сильну резервну армію і не лише самі виграють від захисту НАТО, але й нададуть цій організації додатковий захист у Північній Європі.

Українські Національні Новини

Новини Світу