finlyandiya-pidtverdila-vidilennya-600-tis-yevro-na-rozminuvannya-na-donbasi

Фінляндія підтвердила виділення 600 тис. євро на розмінування на Донбасі

 • 11390 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Фінляндія підтвердила виділення додаткових 600 тис. євро на гуманітарне розмінування на Донбасі. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ Фінляндії.

"У ході візиту Фінляндія підтвердила додатковий внесок в розмірі 600 000 євро на гуманітарне розмінування. Міни все ще є проблемою у багатьох областях та ускладнюють сільське господарство і будівництво", - йдеться в повідомленні.

У ході візиту міністр висловив рішучу підтримку Україні в пошуку вирішення конфлікту на Донбасі за допомогою Мінських угод, зазначили у міністерстві.

У свою чергу, міністр закордонних справ Фінляндської Республіки Пекка Гаавісто у Twitter зазначив, що ситуація в Україні поліпшується, при цьому, підкресливши, що врегулювати конфлікт на Донбасі можливо при виконанні Мінських угод.

"Ситуація в Україні дещо покращується - будується новий міст на Станиці Луганській, а бойові частини розведені з лінії зіткнення. Однак ключ до остаточного врегулювання конфлікту лежить в реалізації Мінських угод", - написав міністр.

Нагадаємо, глава МЗС Фінляндії здійснив візит на Донбас. Зокрема, він відвідав Станицю Луганську.

Українські Національні Новини

Політика