finlyandiya-ukhvalit-rishennya-schodo-vstupu-u-nato-za-tizhni-a-ne-za-misyatsi-premyer-ministr

Фінляндія ухвалить рішення щодо вступу у НАТО за тижні, а не за місяці - прем’єр-міністр

 • 141156 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Фінляндія прийме рішення щодо того, чи подавати заявку на членство в НАТО за тижні, а не місяці. Про це заявила прем'єр-міністр країни Санна Марін під час пресконференції з прем'єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон, передає УНН з посиланням на Euronews.

Деталі

Марін зауважила, прагне досягти консенсусу в фінському парламенті. Вона підкреслила, що фіксованого розкладу щодо прийняття рішення немає, проте “все змінилося з початку вторгнення росії в Україну”.

“Усі депутатські групи, а також президент матимуть можливість прийняти рішення протягом найближчих тижнів”, - сказала вона.

Сьогодні уряд Фінляндії представив доповідь, у якій розглядається “докорінно змінене” середовище безпеки, повідомляє The Daily Mail. Спочатку вона пройде через парламент, а вже з наступного тижня у країні почнуться дебати щодо вступу країни до НАТО.

Додамо

Сьогодні, 13 квітня, проходить зустріч прем’єр-міністрів Фінляндії та Швеції щодо вступу до Альянсу. Раніше ЗМІ повідомляли, що країни мають намір стати членами НАТО вже влітку 2022-го.

Українські Національні Новини

Політика