finlyandiya-zakrivaye-chotiri-kpp-na-kordoni-z-rf-scho-vidomo

Фінляндія закриває чотири КПП на кордоні з рф: що відомо

 • 35891 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Уряд Фінляндії з метою забезпечення національної безпеки ухвалив рішення про закриття деяких пунктів пропуску на кордоні з росією. КПП будуть закриті о 00:00 в ніч на суботу. Про це повідомила глава МВС Марі Рантанен, пише Yle, інформує УНН.

Деталі

За її словами, закриють пункти пропуску Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра та Ніірала. Вони перестануть працювати о 00:00 в ніч на суботу.

Фінляндія ухвалила таке рішення через те, що до країни через рф масово почали приїжджати та просити притулку громадяни Іраку, Ємену та інших країн.

Прем'єр-міністр Петтері Орпо зауважив, що уряд повинен був серйозно відреагувати на те, що відбувається на кордоні. Він констатував, що практика російських прикордонників змінилася і вони стали пускати людей без належних документів через кордон. Глава уряду також наголосив, що йдеться про організовану діяльність, а не про гостре погіршення гуманітарної ситуації та спричинений ним потік біженців.

Доповнення

Відкритими залишаться 4 північні пункти пропуску: Вартіус, Салла, Куусамо і Рая-Йоосеппі. Заяви про надання міжнародного захисту можна буде подати на двох із них: Салла та Вартіус.

Обмеження діятимуть до 18 лютого 2024 року.

Раніше

Голова МВС Рантанен заявила, що відомство терміново готує пропозиції, які дозволять обмежити перетин кордону між росією і Фінляндією.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Фінляндія закриває чотири КПП на кордоні з рф: що відомо

     • 35891 переглядiв

    Тариф на передачу електроенергії можуть збільшити на 22,2%

     • 28484 переглядiв

    Помер продюсер серіалу "Ейфорія" Кевін Турен: що відомо

     • 28667 переглядiв