finlyandiya-zakriye-kordon-dlya-rosiyskikh-turistiv-z-30-veresnya

Фінляндія закриє кордон для російських туристів з 30 вересня – ЗМІ

 • 175648 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Уряд Фінляндії закриє кордон для російських туристів з п'ятниці, 30 вересня. Про це інформує УНН, посилаючись на Helsingin Sanomat.

Цитата

"Нові прикордонні правила мають набути чинності вже в ніч із четверга на п'ятницю, якщо уряд не змінить попередньо погоджений графік на своєму сьогоднішньому засіданні", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, у другій половині дня уряд Фінляндії оголосить рішення про закриття кордонів для громадян рф, які відвідують країну з туристичною метою.

За інформацією видання, росіяни зможуть перетинати кордон за "сімейними обставинами", тобто відвідати родичів у Фінляндії, а також для навчання, термінового відрядження чи проходження співбесіди. Серед особливих груп – дипломати.

Крім того, до Фінляндії зможуть в'їхати представники російської опозиції. Зазначили, що справи кожного, хто бажає покинути рф, розглядатимуть індивідуально. Зокрема, у закордонному паспорті робитимуть запис про відмову у в’їзді в країну та на власний розсуд анулюватимуть візу, якщо відповідно до нового положення закінчилися підстави для її дії.

На практиці це означає, що туристичні візи для росіян фактично анулюють. Вони більше не зможуть в’їхати на територію ЄС, наприклад, з кордону іншої країни Шенгенської угоди за візою, виданою Фінляндією.

Нагадаємо

Протягом минулих вихідних зафіксували рекордну кількість росіян, які в'їхали до Фінляндії через сухопутний кордон після оголошення про так звану "часткову мобілізацію".

Загалом за суботу та неділю прибуло 16 886 росіян, повідомив начальник прикордонної служби Матті Пітканітті.

Українські Національні Новини

Новини Світу