finlyandiya-zayavlyaye-scho-uvazhno-stezhit-za-rosiyeyu-pislya-ogoloshennya-mobilizatsiyi

Фінляндія заявляє, що "уважно стежить" за росією після оголошення мобілізації

 • 153736 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Фінляндія "уважно стежить" за ситуацією у сусідній росії відповідно до наказу путіна про військову мобілізацію, заявив у середу міністр оборони країни. Про це УНН пише посилаючись на Yle.

Цитата

"Що стосується оточення Фінляндії, то можу сказати, що військова ситуація стабільна і спокійна, - сказав міністр оборони Антті Кайкконен. - Наші сили оборони добре підготовлені, і ситуація перебуває під пильним наглядом".

Деталі

Міністр додав, що часткова мобілізація, оголошена путіним, "не стала несподіванкою".

"Військова ситуація на околицях Фінляндії спокійна. Безпосередньої загрози у цьому районі немає. Фіни можуть покластися на збройні сили та владу", - вважає Кайкконен.

Він заявив, що Фінляндія продовжуватиме постачати зброю Україні. Однак, за його словами, багато країн уже багато зробили, і питання полягає в тому, яку допомогу може запропонувати Фінляндія, не завдаючи шкоди власній обороноздатності.

Кайкконен попередив, що Україна дуже довго потребуватиме допомоги.

"На столі є різні ініціативи ЄС, сподіваюся, вони скоро зможуть просунутися вперед. У ЄС є сильне бажання демонструвати підтримку Україні і надалі", - сказав він.

Міністр оборони запропонував запровадити суворіші візові правила для громадян росії. Однак він додав, що питання, пов'язані з візами, перебувають у веденні МЗС.

За словами Кайкконена, рішення путіна про часткову мобілізацію показує, що рф важко досягти своєї мети в Україні.

Додамо

Раніше путін оголосив про часткову мобілізацію у росії, закликавши до армії 300 тисяч резервістів.

Він також пообіцяв використати "всі наявні засоби", якщо територіальна цілісність росії опиниться під загрозою, що було широко витлумачено як ядерне попередження Заходу.

Українські Національні Новини

Новини Світу