fitch-pidtverdiv-stabilniy-reyting-mkhp-kosyuka

Fitch підтвердив стабільний рейтинг МХП Косюка

 • 9571 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило одному з найбільших виробників м'яса птиці - компанії МХП - рейтинг в іноземній і національній валюті на рівні "В +". Про це йдеться в повідомленні Fitch, передає УНН.

"Агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) MHP SE (МХП, - ред.) в іноземній і національній валюті і пріоритетний незабезпечений рейтинг на рівні "B +". Прогноз за рейтингами - "стабільний", - йдеться в повідомленні.

Так, у Fitch очікують, що рентабельність EBITDA МХП буде в межах 20-23% протягом наступних чотирьох років.

"У 2021-2023 рр. ми очікуємо помірне відновлення маржі на зростання цін на птицю і сировину, а також збільшення експортних продажів у відповідності зі стратегією компанії", - йдеться в повідомленні.

У Fitch також проаналізували вплив курсу іноземної валюти на кредитний портфель МХП.

"Ми очікуємо помірного зниження валютних ризиків в середньостроковій перспективі, оскільки експорт птиці повинен продовжувати рости, особливо після відновлення запланованого розширення виробничих потужностей, яке буде завершено до 2023-2024 років", - говорять в Fitch.

Довідка УНН. МХП - найбільший виробник і експортер курятини в Україні, найпопулярніша торгова марка - "Наша Ряба". МХП поставляє продукцію більш, ніж до 80 країн світу. Компанією володіє Юрій Косюк.

Нагадаємо, МХП виділив Україні 84 млн грн на протидію коронавірусу.

Українські Національні Новини

Економіка