fitch-sprognozuvalo-koli-ukrayina-otrimaye-transhi-vid-mvf-i-yes

Fitch спрогнозувало, коли Україна отримає транші від МВФ і ЄС

 • 9523 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Україна швидше за все отримає перший транш у 500 млн євро від Євросоюзу і гарантії Світового банку на 650 млн дол. після того, як Рада директорів МВФ ухвалить рішення щодо України. А перший транш за угодою Stand-By з МВФ Україна може отримати до кінця року. Такий прогноз дало міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings, передає УНН.

В агентстві відзначили, що Україна випустила єврооблігації на суму 2 мільярди доларів невдовзі після оголошення про угоду з МВФ, що сталося 19 жовтня.

"ЄС, швидше за все, розпочне виплату першого траншу (500 мільйонів євро) за програмою макрофінансової допомоги обсягом 1 мільярд євро, а Світовий банк надасть гарантію, еквівалентну 650 мільйонів доларів США, після схвалення Радою директорів МВФ. Україна може отримати перший транш за угодою Stand-By до кінця року (залежно від термінів схвалення Бюджету 2019 року), який буде спрямований на підтримку платіжного балансу", - зазначили в агентстві.

19 жовтня МВФ оголосив, що досяг угоди з українським урядом щодо нової програми на 3,9 млрд доларів США.

Нагадаємо, Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній та національній валютах на рівні "B-" із стабільним прогнозом.

Також нагадаємо, агентство Standard & Poor's підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні "B-/B" зі стабільним прогнозом.

Українські Національні Новини

Економіка