fk-illichivets-pidpisav-pivzakhisnika-z-chempionatu-italiyi

ФК Іллічівець підписав півзахисника з чемпіонату Італії

 • 10554 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Першим новачком маріупольського "Іллічівця" в літнє міжсезоння став український футболіст В'ячеслав Чурко повідомляє УНН з посиланням на сайт клубу.

Контракт із 24-річним півзахисником підписаний на 1 рік.

Попередній сезон В.Чурков провів в італійській Серії В у складі "Фрозіноне" за який провів 11 матчів. За підсумками чемпіонату "Фрозіноне" посів третє місце, але не зумів підвищитися до елітного італійського дивізіону – Серії А.

Примітно, що В.Чурко вже виступав за "Іллічівець" в період з 2013-го по 2015-й рік. За цей час футболіст провів 32 гри і забив 8 м'ячів (в молодіжній першості - 8 матчів, 4 голи).

Відзначимо, що вихованець "ДЮСШ-1" (Ужгород) та Академії "Шахтар" (з 2007). Викликався в основний склад «Шахтаря» Мірчею Луческу для проведення міжсезонних зборів. На одному з таких зборів оформив покер у ворота швейцарського "Гоїнгу".

За молодіжний склад "гірників" перспективний півзахисник зіграв 56 ігор і забив 18 голів.

У сезоні 2012/13 В.Чурко на правах оренди виступав за "Говерлу" (11 матчів). Потім півзахисник перебрався в "Іллічівець". У 2015-му році В.Чурко перебрався в "Металіст" (14 ігор, 1 гол). Також в кар'єрі гравця були "Академія Пушкаша" (Угорщина, 12 ігор, 3 голи).

Додамо також, півзахисник неодноразово викликався в різні юнацькі та молодіжні збірні України. Зокрема, за збірну України U-17 футболіст провів 16 ігор (2 м'ячі), за U-19 - 20 ігор (5 голів), U-21 - 5 матчів.

Як повідомляв УНН, "Іллічівець" тріумфував у Першій лізі України та виступить у майбутньому сезоні в Прем'єр-лізі.

Українські Національні Новини

Спорт