formula-miru-viyskove-osnaschennya-ta-yevrointegratsiya-prezident-yevroradi-nazvav-tri-klyuchovi-napryamki-pidtrimki-ukrayini

“Формула миру”, військове оснащення та євроінтеграція: президент Євроради назвав три ключові напрямки підтримки України

 • 682018 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Наступні тижні для України будуть вирішальними, тому Європейський Союз повинен підтримувати Україну за трьома напрямками, заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель під час спільної пресконференції з Президентом Володимиром Зеленським у Брюсселі, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Мені здається, що наступні тижні будуть вирішальними. Тому нам потрібно залишатися згуртованими та тверезими. Нам потрібно надавати підтримку за трьома напрямками. Перший напрямок - військовий. Ми вже говорили, що ви отримаєте максимальну кількість зброї. Це і системи ППО, і танки, і інша військова техніка", – зазначив Мішель.

Деталі

Другим напрямком підтримки, за словами президента Євроради, повинно стати просування української “формули миру”.

"Ми хотіли б заявити вам чітко та відкрито, що ми підтримуємо вашу ініціативу, щоб статут ООН та міжнародне право були дотримані безкомпромісно. Це політична битва, і ми хочемо незабаром провести саміт заради миру, щоб надіслати правильний меседж світу", – наголосив він.

Мішель підкреслив, що третім, та ключовим напрямком, повинна стати євроінтеграція, оскільки Україна зробила вибір на користь свободи та демократії.

Доповнення

Президентка Європейського парламенту Роберта Метсола на засіданні Європарламенту за участю Президента України Володимира Зеленського вказала, що майбутнє народу України - у ЄС і потрібно забезпечити їй максимально швидкий процес приєднання.

Вона також закликала країни ЄС надати Україні системи дальньої дії та винищувачі.

Зазначимо, що Європейський парламент зустрів Президента України Володимира Зеленського аплодисментами стоячи.

Українські Національні Новини

Політика