formuvannya-shturmovikh-brigad-gvardiya-nastupu-rozpovili-detali

Формування штурмових бригад “Гвардія наступу”: розповіли деталі

 • 850499 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Міністерство внутрішніх справ України почало набір добровольців до підрозділів Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Національної поліції. У чому полягає ініціатива, розповіли під час брифінгу представники вище зазначених відомств, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Підрозділи будуть набиратися тільки з найбільш мотивованих громадян. Тобто, тих громадяни, які самі добровольно прийдуть і заявлять, що вони готові боронити нашу державу і будуть записані до лав підрозділів. Кожен зацікавлений повинен заповнити заяву за встановленою формою. Вона потрапляє в центри комплектування, де її обробляють та протягом доби запрошують громадянина до відділу комплектування», – розповів начальник південного центру комплектування Національної гвардії України Денис Лавренко.

Як повідомив начальник відділу соціально-гуманітарного забезпечення південного регіонального управління Державної прикордонної служби України Роман Мулява, основу даних підрозділів буде створено виключно із учасників бойових дій, що мають безпосередній досвід ведення війни.

«Громадянин, який побажає вступити до підрозділу, буде направлений на навчання. Воно буде проходити приблизно 2-3 місяці. Рядовий співробітник нашого підрозділу буде отримувати 25-27 тисяч грн. До цієї суми додається винагорода Президента, яка складає 30 тисяч грн. В результаті виходить 55-57 тисяч грн на місяць, якщо людина буде перебувати на місцях та на навчанні. При виїзді на лінію зіткнення це додаткові 70 тисяч грн до цієї суми», – повідомив командир третього взводу першої роти батальйону поліції “Цунамі” Олег Якубець.

Нагадаємо

МВС розпочало формування штурмових бригад «Гвардія наступу». Вони націлені саме на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України.

Так, Міністерство внутрішніх справ України формує 8 бойових високооснащених бригад: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов».

Силовики розповіли про принципи формування штурмових бригад "Гвардія наступу".

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині під окупацією залишається 29 населених пунктів

     • 688420 переглядiв

    У НБУ розповіли, що буде з економікою та цінами

     • 1034228 переглядiв

    Під Бахмутом "відмінусували" російський штурмовик Су-25

     • 696602 переглядiв