fortetsya-mariupol-ostanniy-den-na-azovstali-orest-z-azovu-znyav-proniklive-video

"Фортеця Маріуполь. Останній день на Азовсталі": захисник зняв проникливе відео-прощання з Маріуполя

 • 585007 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Творче об’єднання Babylon’13 опублікувало відео "Фортеця Маріуполь. Останній день на Азовсталі", в якому показані кадри вщент розтрощеного заводу. Оператором виявився український військовий Дмитро Козацький, позивний "Орест", повідомляє УНН.

Цитата

"Фортеця Маріуполь" – це цикл фільмів, побудованих на відеодзвінках до воїнів, які зараз перебувають в оточенні в Маріуполі на "Азовсталі". З початку облоги режисерка веде розмови з бійцями полку "Азов", розкриваючи їхні портрети. Орест перебував на "Азовсталі" з початку оточення Маріуполя. Напередодні свого виходу з вщент розтрощеного заводу, він зняв щемкий фільм-прощання, - йдеться в повідодомленні.

Деталі
Як зазначається, Орест, голова пресслужби полку "Азов", перебував на "Азовсталі" з початку оточення Маріуполя – 84 дні. Кадри він зняв напередодні свого виходу та передав їх документалістам. Чотирихвилинному ролику дали відповідну назву - "Фортеця Маріуполь. Останній день на Азовсталі".

Що передувало 

Рано вранці 24 лютого росія почала відкриту повномасштабну війну на території України. Російські військові цинічно обстрілюють житлові будинки, лікарні, школи та дитсадки. Весь світ солідарний з Україною в боротьбі з російською агресією.

З початку повномасштабного вторгнення Маріуполь перебував в оточенні. Окупанти підійшли до нього зі сторони Криму. 

За словами мерії Маріуполя, 90% зруйноване ударами російської артилерії та авіації. Від щоденних обстрілів понад 20 тисяч. 600 цивільних, серед яких були діти, загинули внаслідок авіаудару по Драмтеатру. 

В умовах війни окупанти не припиняють мародерити. Так, вони грабують архівні та культурні фонди музеїв, щоб вивезти цінні експонати в росію.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр 16 травня в ефірі телемарафону розповіла, що президент росії володимир путін не дає згоди на порятунок українських військових, заблокованих на "Азовсталі" у Маріуполі

17 травня розпочалась операція з порятунку заблокованих на території комбінату "Азовсталь".

Володимир Зеленський в інтерв'ю з нагоди третьої річниці інаугурації повідомив, що Україна втратила багато льотчиків, які летіли допомагати захисникам Маріуполя. 

21 травня Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що українських військових з "Азовсталі" мають обміняти.

Українські Національні Новини

Суспільство