frantsiia-hotova-rozstavyty-priorytety-dlia-pryskorennia-vyrobnytstva-neobkhidnykh-ukraini-zbroi-ta-snariadiv-ministr

Франція готова розставити пріоритети для прискорення виробництва необхідних Україні зброї та снарядів - міністр

 • 25222 переглядiв

Міністр збройних сил Франції готовий використати законні повноваження для прискорення виробництва зброї та снарядів, необхідних Україні, включаючи реквізицію промислових потужностей або визначення пріоритетних виробників зброї.

Міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню заявив, що готовий використати свої повноваження, щоб прискорити виробництво зброї та снарядів, необхідних Україні, пише УНН з посиланням на Le Monde та Sky News.

Деталі

Ці повноваження можуть включати реквізицію промислових потужностей або встановлення пріоритетів для виробників зброї.

"Вперше я не виключаю використання того, що дозволяє закон міністру і генеральному уповноваженому з питань озброєння, тобто, тобто, якщо не було обліку за темпами виробництва та термінів, робити при необхідності реквізиції або скористатися правом встановлення пріоритетів", – заявив Лекорню під час пресконференції.

Він сказав: "Ці питання... однозначно є на столі".

Запаси та виробничі лінії зазнають особливого навантаження щодо зенітних ракет та артилерійських снарядів, додав він.

Доповнення

26 лютого під час завершення конференції з питань України в Парижі президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не варто виключати відправку західних військ в Україну. Заява викликала реакцію західних союзників, частина з яких висловилася проти такої ідеї.  

25.03.24, 12:54 • [views_0]