frantsiya-190-zhertv-seksualnogo-nasilstva-u-tserkvi-otrimali-kompensatsiyu

Франція: 190 жертв сексуального насильства у церкві отримали компенсацію

 • 721096 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. 190 жертв сексуального насильства з боку священиків отримали фінансову компенсацію від французької католицької церкви в рамках масштабної програми відшкодування збитків. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

У звіті Незалежного національного органу щодо визнання та відшкодування збитків, або INIRR, йдеться, що ще 11 осіб отримали інші види відшкодування. Сотні інших справ все ще очікують на розгляд.

Понад 1 180 жертв звернулися по компенсацію з моменту створення органу, заявила на пресконференції глава INIRR Марі Дерен де Вокресон. За її інформацією, 32% були жінками та 68% чоловіками. Серед них 404 особи в даний час отримують підтримку від INIRR, а більшість очікують на розгляд своїх справ.

80% виплачених сум перевищують 20 000 євро, у тому числі 40 осіб отримали максимальну суму, встановлену у розмірі 60 000 євро.

Вона наголосила, що більшість із тих, хто звернувся до INIRR, повідомили про «дуже серйозні» злочини, додавши, що 60% тих, хто отримав фінансову компенсацію, було зґвалтовано один або кілька разів. У 58% випадків зловживання тривали понад рік. Вони відбувалися у школах, у будинку кривдника, на уроках катехизму, в молодіжних організаціях та інших ситуаціях, йдеться у звіті INIRR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал у Франції: за 70 років 330 тис. дітей стали жертвами сексуального насильства у католицькій церкві

Доповнення

Конференція католицьких єпископів Франції погодилася надати компенсацію після того, як у звіті за 2021 рік було підраховано, що близько 330 000 дітей зазнали сексуального насильства за 70 років з боку священиків або інших діячів, пов'язаних із церквою у Франції. Оцінки ґрунтувалися на ширшому дослідженні Національного інституту охорони здоров'я та медичних досліджень Франції щодо сексуального насильства над дітьми.

У звіті описується «систематичне» приховування насильства з боку церковних чиновників.

Українські Національні Новини

Новини Світу