frantsiya-migratsiyna-kriza-pokazala-neobkhidnist-zmitsnennya-zovnishnikh-kordoniv-yes

Франція: міграційна криза показала необхідність зміцнення зовнішніх кордонів ЄС

 • 17511 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Президент Еммануель Макрон заявив у четвер, що зміцнення суверенітету Європейського Союзу, і особливо його кордонів, буде головним пріоритетом Франції під час її головування в блоці ЄС, яке почнеться 1 січня. Про це пише УНН з посилання на агенство Reuters.

Протягом багатьох років блок ЄС був глибоко розділений у своїй реакції на імміграцію та на те, як охороняти спільні зовнішні кордони Шенгенської зони.

Цитата

"Я б сказав, що ми повинні перейти від Європи співпраці в межах наших кордонів до Європи, яка є могутньою у світі, повністю суверенною, вільною у своєму виборі та господарем своєї долі", – сказав Макрон на пресконференції, на якій він представив Францію та пріоритет для її головування в ЄС.

Деталі

Серед пропозицій Франції буде створення реагування на надзвичайні ситуації, щоб допомогти країнам ЄС, які стикаються з кризою на своїх кордонах, сказав Макрон.

Він також хоче, щоб блок мав регулярні політичні зустрічі з питань міграції – як це вже роблять країни єврозони з економічних питань.

У квітні на Макрона чекають президентські вибори, і консервативні та ультраправі партії, швидше за все, зроблять міграцію, проблемою передвиборної кампанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в протоці Ла-Манш: Папа Франциск закликав лідерів ЄС "поважати людяність" мігрантів

Додамо

За даними французької влади, з початку цього року 31 500 нелегальних мігрантів намагалися перебратися з Франції до Великої Британії, а 7 800 нелегальних мігрантів було врятовано на протоці Ла-Манш.

Правозахисники та благодійні організації в країні критикують адміністрацію Парижа за те, що вона зробила недостатні кроки щодо поганих умов, у яких перебувають нелегальні мігранти, та за нечутливість до їхніх проблем.

Українські Національні Новини

Новини Світу