frantsiya-oprilyudnila-plani-yak-uniknuti-zimovikh-vidklyuchen-elektroenergiyi-cherez-viynu-v-ukrayini

Франція оприлюднила плани, як уникнути зимових відключень електроенергії через війну в Україні

 • 269710 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Французький уряд у четвер оголосив про пакет заходів, спрямованих на скорочення споживання енергії по всій країні, щоб уникнути можливих відключень або дефіциту електроенергії, оскільки вторгнення Росії в Україну призведе до порушення поставок газу до Західної Європи. Про це повідомляє УНН з посиланням на France24.

Деталі

Уряд Франції в четвер запустив пакет заходів, спрямованих на скорочення споживання енергії в країні на 10% у надії пережити зиму без відключень електроенергії.

Міністерка з питань енергетики Агнес Паньєр-Рунашер повідомила, що дані заходи є “лише першим кроком” до цілі скорочення споживання енергії на 40% до 2050 року. Вона закликала до “загальної мобілізації” на користь обмеження використання енергії, що має призвести до 10% скорочення споживання енергії протягом двох років порівняно з рівнем 2019 року.

Агнес Паньєр-Рунашер підкреслила, що “боротьба не закінчується зимою 2022-2023 років”.

Ціни на енергоносії, які вже зросли наприкінці минулого року, ще більше зросли після вторгнення Росії в Україну, що спричинило серйозні перебої з постачанням газу до Західної Європи.

Енергетичний план з’явився через день після оголошення про те, що запаси газу у Франції досягли 100 відсотків, але експерти попереджають, що цього може бути недостатньо, залежно від суворості майбутньої зими.

Щоб уникнути дефіциту, уряд рекомендував низку заходів, включаючи зменшення опалення та освітлення, більше віддаленої роботи для співробітників державних служб і посилення спільного використання автомобілів.

Уряд сподівався, що громадяни та підприємства добровільно прислухаються до пропозицій, які, за словами Паньє-Руначера, не означали як “каральну екологію”.

Нагадаємо

Сполучене Королівство може зіткнутися із запланованим тригодинним відключенням електроенергії в будинках та на підприємствах цієї зими, якщо країна не зможе імпортувати електроенергію з Європи.

Українські Національні Новини

Новини Світу