frantsiya-peredast-ukrayini-chergovu-partiyu-energetichnogo-obladnannya-shmigal

Франція передасть Україні чергову партію енергетичного обладнання - Шмигаль

 • 727566 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та міністерка енергетичного переходу Франції Аньєс Паньє-Рюнаше обговорили підтримку енергетичного сектору України після російських атак, а також можливість і необхідність запровадження санкцій проти рф в частині постачань ядерного пального та технологій для атомної енергетики, пише УНН з посиланням на сайт Кабінету міністрів України.

Деталі

Під час зустрічі Шмигаль подякував Франції за надану допомогу, зокрема майже 73 тонни енергетичного обладнання, яке вже передано українським компаніям для відновлення та стабілізації енергосистеми. Зі свого боку Аньєс Паньє-Рюнаше повідомила, що Париж готує чергову партію обладнання, необхідного для відновлення енергетичної системи.

Прем'єр-міністр також наголосив на необхідності спільної протидії ядерному тероризму з боку росії.

Цитата

"Радіаційна та ядерна безпека — перший пункт мирного плану Президента України. рф має вивести свої війська із Запорізької АЕС та припинити незаконні дії щодо української станції. Маємо розширити місію МАГАТЕ з метою створення демілітаризованої зони та розпочати роботу щодо запровадження дієвих санкцій проти росії та її компаній у ядерній сфері", - наголосив він.

Нагадаємо

7 грудня Франція передала для України 100 генераторів середньої потужності для проходження опалювального сезону.

Українські Національні Новини

Політика