frantsiya-pishla-na-postupki-protivnikam-pensiynoyi-reformi

У Франції пішли на поступки противникам пенсійної реформи

 • 15471 переглядiв

КИЇВ. 11 грудня. УНН. Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп пішов на поступки противникам пенсійної реформи: пенсійна система стосуватиметься лише громадян, які народилися після 1975 року. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

"Пенсійні нововведення торкнуться значно меншого числа громадян, ніж побоювалися профспілки", - сказав прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп, представляючи в середу, 11 грудня, план пенсійної реформи.

Сказано, що офіційний пенсійний вік на рівні 62 років буде збережений, однак особам, які припиняють трудову діяльність до досягнення 64-річного віку, пенсії будуть урізати.

"Нові правила будуть поширюватися лише на громадян, які народилися у 1975 році і пізніше. До сих пір повідомлялося, що під реформу підпадуть особи, що народилися з 1963 року", - повідомили в ЗМІ.

Повідомляється, що мета нової пенсійної реформи - справедлива і стабільна пенсійна система, при якій окремі особи не отримують переваги за рахунок всіх інших.

"Едуар Філіп закликав противників пенсійної реформи припинити страйки, що тривають вже майже тиждень", - додали в ЗМІ.

Нагадаємо, у Франції не вщухають багатотисячні акції протесту проти планів уряду Еммануеля Макрона провести пенсійну реформу. Повідомлялося, що прем'єр Франції Едуар Філіп 11 грудня озвучить конкретні плани уряду щодо пенсійної реформи.

Українські Національні Новини

Новини Світу