frantsiya-poproschalasya-zi-spivakom-sharlem-aznavurom

Франція попрощалася зі співаком Шарлем Азнавуром

 • 11794 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Франціяув п'ятницю на церемонії віддала данину поваги співакові Шарлю Азнавуру, який помер цього тижня у віці 94 років. Про це УНН повідомляє з посиланням на Billboard.

Політики і знаменитості зібралися у Парижі біля могили Наполеона у дворі Будинку інвалідів, де президент Франції Еммануель Макрон зустрічас прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна. Серед присутніх на церемонії були і колишні президенти Франції Ніколя Саркозі і Франсуа Олланд й актор Жан-Поль Бельмондо.

Азнавур, який народився у сім'ї вихідців з Вірменії, які втекли в Париж у 1920-х роках, став одним із найбільш упізнаваних голосів вірменської діаспори, пише видання.

Покритий французьким триколірним прапором, труна Азнавура прибула до двору під звуки традиційної вірменської мелодії. Потім поруч з труною поклали букет з червоних, синіх і помаранчевих кольорів - кольорів вірменського прапора.

"Кожен вірменин вважає його близьким родичем", - сказав Пашинян під час церемонії.

Виступаючи після Пашиняна, Макрон сказав, що "протягом багатьох десятиліть (Азнавур) робив наше життя солодшим, а наші сльози були менш гіркими".

Церемонія завершилася виконанням хіта Азнавура "Emmenez-Moi", який грав, коли його труну несли.

Згідно з останньою волею Азнавура, він буде похований у Франції біля своїх батьків. Похорони відбудуться 6 жовтня.

Нагадаємо, відомий співак Шарль Азнавур помер раніше цього тижня.

VIDEO: French President Emmanuel Macron attends a national homage for singer Charles Aznavour, who died on Monday aged-94. His death sparked mourning across France for one of the country's best known entertainers , who sold 180 million records during his eight-decade career pic.twitter.com/LKL7IWwyBI

- AFP news agency (@AFP) 5 жовтня 2018 р

Українські Національні Новини

Новини Світу