frantsiyi-gotova-zrobiti-sviy-vnesok-v-ugodu-schodo-garantiy-bezpeki-dlya-ukrayini-makron

Франція готова зробити свій внесок в угоду щодо гарантій безпеки для України - Макрон

 • 168455 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. Еммануель Макрон та Володимир Зеленський провели розмову у суботу посеред дня. Говорили також про перебіг переговорів, які мають забезпечити міцне врегулювання конфлікту та повернення до безпеки на європейському континенті. Про це УНН пише з посиланням на tf 1.

Цитата

"Президент Республіки нагадав у цій розмові про готовність Франції зробити свій внесок в угоду, яка передбачає гарантії безпеки Україні", - йдеться в повідомленні.

Деталі

В Єлисейському палаці також зазначили, що на запит української влади "продовжиться місія французьких експертів, які сприяють збору доказів для боротьби з безкарністю та забезпечення роботи міжнародного правосуддя щодо злочинів, скоєних у рамках російської агресії".

Президент Макрон висловив "глибоке занепокоєння з приводу продовження російських бомбардувань українських міст" і особливо тих, що вирували під час візиту до Києва Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша та прем'єр-міністра Болгарії. Еммануель Макрон висловив "особливе занепокоєння" становищем українців у Маріуполі. І все це, "попри його неодноразові заклики до президента росії поважати міжнародне гуманітарне право".

Додамо

Після закінчення переговорів української та російської делегацій у Стамбулі про припинення війни в Україні представники Києва заявили, що запропонували рф створити нову систему гарантій безпеки. Це має бути договір, який ратифікуватимуть парламенти країн, що підписали, заявив у вівторок, 29 березня, глава української делегації, керівник фракції "Слуга народу" Верховної ради Давид Арахамія.

"Хочемо, щоб це був працюючий міжнародний механізм із конкретними гарантіями безпеки для України, де країни-гаранти будуть за аналогом 5-ї статті НАТО, але навіть жорсткішими, тому що є механізм мотивації", - зазначив він.

При цьому всі країни-гаранти повинні будуть надати Києву "військову допомогу збройними силами, озброєнням, закритим небом - все те, що нам зараз так необхідно і ми не можемо отримати", зазначив Арахамія.

Українські Національні Новини

Новини Світу