frantsuzka-delegatsiya-vidvidala-zonu-provedennya-oos

Французька делегація відвідала зону проведення ООС

 • 8604 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Французька делегація відвідала з робочим візитом район проведення операції Об’єднаних сил. Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони України, передає УНН.

Делегація відвідала КПВВ "Гнутове", де прикордонники Донецького загону зі складу Об’єднаних сил проінформували іноземних гостей про особливості роботи всіх контрольних пунктів в’їзду-виїзду в межах Донецької і Луганської областей, розповіли про порядок перетину лінії розмежування різними категоріями громадян.

Делегати висловили неабияке занепокоєння щодо цивільних осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях України. Українці по той бік потерпають від окупаційної "влади", через складну соціально-економічну ситуацію, що склалася через російську агресію відносно України.

Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні пані Ізабель Дюмон, яка не перший раз відвідує район проведення операції Об’єднаних Сил, наголосила, що Франція і надалі підтримуватиме Україну на міжнародній арені, адже це вкрай необхідно задля збереження безпеки і відстоювання норм міжнародного права на європейському континенті.

Під час робочого візиту на Приазов’я представники французької делегації також відвідали населені пункти на лінії розмежування та поспілкувалися з місцевим населенням.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський і Президент Європейської ради Дональд Туск побували у районі розведення сил і засобів №1 в Станиці Луганській.

Українські Національні Новини

Політика