frantsuzki-zhovti-zhileti-mobilizuyutsya-dlya-novorichnikh-protestiv

Французькі "жовті жилети" мобілізуються для новорічних протестів

 • 8176 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Паризькі "жовті жилети" планують посилити протести на Новий рік, повідомляє УНН з посиланням на France 24. 

Зазначається, що мета протестувальників - тримати уряд у напрузі під час новорічних свят. Вони невдоволені результатами обіцянок президента Емманюеля Макрона щодо збільшення зарплатні тощо.

"Жовті жилети все ще мобілізовані. Мобілізація продовжиться найближчими днями, незважаючи на те, що уряд демонтував в останні 10 днів значну частину точок блокування", - розповіла представниця "жовтих жилетів" Летиція Деваль.

За словами представників цього дуже різноманітного руху, протести відбудуться в Парижі, Ліоні, Нанті, Тулузі та Бордо. Зокрема, в регіоні Рона - Альпи "жовті жилети" закликають блокувати роботу нафтопереробного заводу.

Очікується, що нові протести в Парижі пройдуть "мирно і святково", про що "жовті жилети" повідомляють у соцмережах.

Згідно з даними французького уряду, активність протестів знижується: востаннє на вулицях нарахували 38,6 тис. людей у порівнянні з 66 тис. тижнем раніше.

Раніше УНН повідомляли, що МВС Франції вважає поріділий рух "жовтих жилетів" об'єднанням людей, що люблять насильство. 

Нагадаємо, шоста хвиля протестів "жовтих жилетів" 22 грудня відбулась з меншим числом учасників, проте все одно викликала заворушення в столиці і провінції. 

Кількість жертв протестів "жовтих жилетів" у Франції досягла 10 людей. Всього за час протестів, учасники яких спочатку виступали проти підвищення податку на бензин і дизельне пальне, постраждали вже близько 3 тис. людей. 

Українські Національні Новини

Новини Світу